Lehdistötiedote 11.5. # 1

Lehdistötiedote
11.5. Helsinki
Julkaisuvapaa heti

MyData-konferenssi tuo Helsinkiin henkilötiedon käsittelyn johtavat asiantuntijat toiveenaan eettinen datan vallankumous

Tulevana syksynä (31.8.–2.9.) Helsinkiin kokoontuu yli tuhat tutkijaa, insinööriä, yritysedustajaa, virkamiestä ja yhteiskunta-aktivistia ympäri maailmaa keskustelemaan digitaalisen henkilötiedon käsittelyn ja henkilötietotalouden tulevaisuudesta. MyData 2016 on konferenssina ainutlaatuinen ja ensimmäinen kokoluokassaan EU:n uuden, maailman tiukimman tietosuoja-asetuksen (EU General Data Protection Regulation), hyväksymisen jälkeen.

MyData (suomeksi Omadata) on vuonna 2009 käynnistynyt suomalaislähtöinen aloite. Sen tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus hyödyntää ja hallinnoida heitä itseään koskevaa dataa, jota yritykset ja valtiot heistä keräävät. Konferenssi tuo yhteen kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita, tavoitteenaan löytää ratkaisuja ajankohtaisiin henkilötiedon käyttöä hidastaviin ongelmiin, kuten esimerkiksi kansalaisten epäluottamukseen digitaalisia palveluita kohtaan, huoleen yksityisyydensuojasta, epäselviin käyttöehtoihin, turvattomiin digitaalisiin tunnistautumisjärjestelmiin ja valtioiden tarkkailuohjelmiin.

MyData 2016 on foorumi kansainvälisesti suuntautuneelle keskustelulle siitä, miten Eurooppa voi muuttaa rahaksi biljoona euroa, joka datapalveluiden odotetaan luovan vuoteen 2020 mennessä. Tapahtuman järjestävät kansalaisjärjestö Open Knowledge Finland, ranskalainen ajatuspaja Fing (Next-Generation Internet Foundation), sekä Aalto-yliopisto, pääyhteistyökumppaninaan Suomen liikenne- ja viestintäministeriö.
Lisää tietoa tapahtumasta nettisivuilta: http://www.mydata2016.org

Vahvistettuja puhujia:

Doc Searls
Kirjailija: The Intention Economy: When Customers Take Charge

Irene Ng
Professori, Warwickin yliopisto

Justin Richer

Software Engineer and Standards Editor, Bespoke Consulting

Anne Berner
Liikenne- ja viestintäministeri

Katryna Dow
Perustaja ja johtaja, Meeco

Peter Vander
Auwera SWIFT Innotribe, yksi perustajista

Lisää puhujia täällä: http://mydata2016.org/speakers/

Konferenssi-ohjelma

DAY 1: Why – “Sharing the value of personal data”

Relationship and Trust – Digital rights and citizenship – Data practices

DAY 2: What – “Show me the action”

Value creation and business models – Use cases – Evolving regulation

DAY 3: How – “Make it happen, make it right”

Technology – Ecosystems and Data governance – Collaboration and learning from others

Koko ohjelma: http://mydata2016.org/programme

Tapahtuman järjestäjistä:

Open Knowledge Finland (OKF) on voittoa tavoittelematon yhdistys ja osa kansainvälistä Open Knowledge -verkostoa. Yhdistys kannustaa avoimen tiedon käyttöä ja kehittää avoimempaa yhteiskuntaa Suomessa. OKF perustettiin vuonna 2012 ja sillä on yli 200 jäsentä; yksilöitä, yrityksiä ja muita järjestöjä.

Aalto-yliopisto on monialainen yliopisto, jossa tiede ja taide kohtaa teknologian ja liiketoiminnan.

Fing on voittoa tavoittelematon ranskalainen tulevaisuuden tutkimusorganisaatio. Fing löytää, etsii ja jakaa uudenlaisia ja käytännönläheisiä ideoita, jotka enteilevät digitaalisia muutoksia. Vuodesta 2000 lähtien Fing on auttanut yrityksiä, julkisen sektorin instituutioita ja paikallisia yhteisöjä avaamaan innovaatioprosessejaan sekä valmistautumaan teknologian ja sen käytön tuomiin muutoksiin.

YHTEYSTIEDOT

Emilia Hjelm
emilia.hjelm@okf.fi
+358 40 753 4881

Molly Schwartz
molly.schwartz@iki.fi
+1 301 728 0899